mulkerij

Situering

Tienen ligt in het Zuidoosten van het Hageland in Vlaams-Brabant en heeft een aantal toeristische trekpleisters.

De stad vormt een schakellocatie voor lokaal en internationaal fiets- en wandeltoerisme.


De Mulkerij ligt in het groen van de Getevallei op een steenworp van centrum Tienen (500 m) binnen de oude stadsomwalling.


Verstopt achter de huizenrij ligt onze minicamping en openlucht evenementenlocatie in de voormalige boerderij.


We zijn vlot bereikbaar met auto (E40 op 5 min) of openbaar vervoer (station Tienen op 10 min wandelafstand) en natuurlijk per fiets of te voet.
Op het fietsknopennetwerk kom je de Mulkerij tegen tussen knooppunt 42 en 44.

Contact - reserveren is nodig

demulkerij@beleaf.be

+32 476 64 09 72   

+32 473 66 50 67

Mulkstraat 162, 3300 TIENEN

Bezoekers aan het woord

Heerlijk weekendje gehad op deze gastvrije camping! Aan de rand van het centrum dus overal dichtbij. Eenmaal door de poort kom je in een oase van rust en ruimte. Mooie fietsroutes in de buurt, maar ook wandelaars kunnen zich hier vermaken”   

Petra uit Nederland

Volg de Mulkerij

De filosofie achter de Mulkerij

Lang geleden was er in Tienen een kampeergelegenheid, de Knapzak in Bost. Nadat die verdwijnt, kunnen kampeerders echter niet meer in de buurt van de stad terecht. In de eerste 10 jaar dat wij zelf in deze voormalige boerderij wonen, komen we regelmatig rondtrekkende fietsers tegen, tevergeefs op zoek naar een kampeerplekje. Dat is de inspiratie voor ons om te beginnen met de Mulkerij.


We weten bovendien uit eigen ervaring hoe fijn kamperen kan zijn. Fietsers en wandelaars ontdekken van hieruit onder andere het mooie Hageland, Zuid-Haspengouw en het Brabants Leemplateau met fiets- en wandelknooppunten. Natuurlijk zijn naast de fietsers en wandelaars ook andere toeristen en bezoekers van de suikerstad welkom in de Mulkerij, zoals jonge fans van Heldenland, festivalgangers tijdens Suikerrock, bezoekers van steden in de buurt zoals Leuven … Zolang er respect is voor de plek en de rust van bezoekers, bewoners en omwonenden.


Het domein zelf wordt volgens een eigen filosofie ingericht en beheerd.

Overal zie je de historiek van de voormalige boerderij, de oude kasseien naar waar vroeger de Moutmolen stond aan de oude loop van de Grote Gete, het frame van de oude hangar, de voormalige voederkuil ...

Je vindt hier geen strak onderhouden perkjes en kiezelpaadjes. We kiezen er bewust voor om alles wat meer extensief en ecologisch te onderhouden. Een plant heeft hier zelden een vast plekje, sommige hoekjes mogen gerust wat ruiger staan, ook vlinders en bijen zijn thuis in deze bijzondere stadstuin. Het bosje, aangeplant in 2007, krijgt ondertussen al behoorlijk vorm. Langs de perceelsranden zijn er groene houtkanten. De weide wordt regelmatig gemaaid, zodat je je tentje comfortabel kan opzetten, maar op andere plaatsen groeit het wat langer. In onze ecologische zwemvijver kan je baden tussen de libellen en blauwe irissen, in het zachte onbehandelde water.

zwemvijver christelle
deur
hangmat weide
brede weide + terras