Mulkerij

Situering

Tienen ligt in het Zuidoosten van het Hageland in Vlaams-Brabant en heeft een aantal toeristische trekpleisters.

De stad vormt een schakellocatie voor lokaal en internationaal fiets- en wandeltoerisme.


De Mulkerij ligt in het groen van de Getevallei op een steenworp van centrum Tienen (500 m) binnen de oude stadsomwalling.


Verstopt achter de huizenrij ligt onze minicamping en openlucht evenementenlocatie in de voormalige boerderij, open van mei t.e.m. september.


We zijn vlot bereikbaar met auto (E40 op 5 min) of openbaar vervoer (station Tienen op 10 min wandelafstand) en natuurlijk per fiets of te voet.
Op het fietsknopennetwerk kom je de Mulkerij tegen tussen knooppunt 42 en 44.

Contact - reserveren is nodig

demulkerij@beleaf.be

+32 476 64 09 72   

+32 473 66 50 67

Mulkstraat 162, 3300 TIENEN

Bezoekers aan het woord

Mooi hoe er gebruik gemaakt is van oude constructies bij de inrichting. Er zijn veel verschillende plekken met tafels en stoelen en hangmatten waar je gebruik van kunt maken. Veel rust en ruimte. Kortom, een aanrader als je eens wat anders wil dan de standaard camping.”   

Stefan uit Nederland

Volg de Mulkerij

De filosofie achter de Mulkerij

Lang geleden was er in Tienen een kampeergelegenheid, de Knapzak in Bost. Nadat die verdwijnt, kunnen kampeerders echter niet meer in de buurt van de stad terecht. In de eerste 10 jaar dat wij zelf in deze voormalige boerderij wonen, komen we regelmatig rondtrekkende fietsers tegen, tevergeefs op zoek naar een kampeerplekje. Dat is de inspiratie voor ons om te beginnen met de Mulkerij.


We weten bovendien uit eigen ervaring hoe fijn kamperen kan zijn. Fietsers en wandelaars ontdekken van hieruit onder andere het mooie Hageland, Zuid-Haspengouw en het Brabants Leemplateau met fiets- en wandelknooppunten. Natuurlijk zijn naast de fietsers en wandelaars ook andere toeristen en bezoekers van de suikerstad welkom in de Mulkerij, zoals jonge fans van Heldenland, festivalgangers tijdens Suikerrock, bezoekers van steden in de buurt zoals Leuven … Zolang er respect is voor de plek en de rust van bezoekers, bewoners en omwonenden.


Het domein zelf wordt volgens een eigen filosofie ingericht en beheerd.

De Mulkerij is een camping die kleinschalig wordt uitgebaat in bijberoep. We proberen klein en gezellig te blijven in ons aanbod, maar zijn ambitieus om voortdurend stappen te zetten inzake duurzaamheid. Hierbij proberen we een goede balans te vinden tussen de belangen en bezorgdheden van vele van onze gasten (in hoofdzaak ‘trage’ reizigers), en onze ecologische voetafdruk. We leveren sinds onze opening inspanningen op het vlak van energie, water, afval en biodiversiteit, maar we proberen hier nog steeds in te verbeteren.

In 2022 behaalden we zo het Green Key label, een internationaal duurzaamheidslabel voor logies, evenementenlocaties, attracties en restaurants.

Realisaties die bijdragen tot het behalen van dit label:

- het beperken van het energieverbruik (onverwarmd sanitair, sobere verlichting van led-lampen met sensoren,
de installatie van zonnepanelen;

- het beperken van de impact op het milieu (regenwaterrecuperatie, gescheiden inzameling van afvalfracties,
gebruik van onderhoudsproducten met ecolabels);

- het verhogen van de stedelijke biodiversiteit (aanplant van bos, fruitbomen en houtkanten, extensief groenbeheer, ecologische zwemvijver);

- het stimuleren van fiets- en wandeltoerisme en lokale handel.

zwemvijver christelle
deur
hangmat weide
brede weide + terras